Apr 132012
 

De woorden moedig en dapper zijn niet gevallen. Gelukkig, wil ik bijna zeggen. Maar de werkelijkheid is dat moed en dapperheid hard nodig zijn als je je psychische kwetsbaarheid niet wil verbergen. Als je wil laten zien dat je behalve aardig, grappig, slim en getalenteerd ook emotioneel labiel bent waardoor je soms, en soms kan ook wel eens een tijdlang vaak zijn, helemaal niet meer zo aardig, grappig en slim bent. Maar nog altijd wel getalenteerd. En dus waardevol. Voor jezelf, al is dat in zo’n periode moeilijk te geloven. Voor je omgeving. Voor de wereld. En voor je werkgever.

T. en ik, allebei alweer veel te lang koorddansend op een te ver uitgerekt elastiek, vertelden gisteren twee keer wat onze missie is. In een overleg met mijn afdelingsmanager. En in een overleg met twee collega’s die zich bezig houden met het verbeteren van het ziekteverzuimbeleid. We vertelden hoe weinig er volgens ons voor nodig is om meer aandacht te hebben voor medewerkers met een psychische stoornis – wist je dat 1 op de 4 volwassen Nederlanders een psychische stoornis heeft? Ter vergelijking met hooikoorts: daarvan heeft 1 op de 6 volwassen Nederlanders last. Toch durf ik te wedden dat jij meer mensen met hooikoorts kunt opnoemen dan met een psychische aandoening.
’n Tikkeltje gek? Wat T. en mij betreft ben je dat niet alleen buiten kantoortijden.

Twee keer kregen T. en ik positieve reacties. We hoorden woorden als bijzonder, waardevol, mooi en uniek. En we hoorden woorden waarvan ik dacht dat ze toekomstmuziek waren: “Dit is zo belangrijk, en zo goed dat jullie als ervaringsdeskundigen zelf je verhaal doen, wij vinden dat jullie dit eigenlijk organisatiebreed moeten gaan doen!”

Wow.

En nu weer aan de slag met de labiele kant van mijn persoonlijkheid: op pad naar de ggz.

Wat is WOT? Meer WOT-blogs lezen? Check it out!

  No Responses to “Niet alleen buiten kantoortijden”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: