Wat te doen om gelukkig te worden

Wat te doen om gelukkig te zijn is een van de meest voorkomende vragen die ik van vrienden en collega’s krijg. De meeste mensen willen gelukkig zijn, maar ze weten niet hoe ze daar moeten gaan. Ik denk dat het geluk een gemoedstoestand is. Voor sommige mensen is het allemaal om er goed uit te zien voor andere mensen, voor anderen, het is alles om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk dingen in het leven hebt onder je controle.

Ik denk dat beide antwoorden geldig zijn. In feite, toen ik jonger was, zou ik me vaak afvragen waarom ik op aarde nog steeds dingen in mijn leven heb om ongelukkig te zijn! Id kocht in het geheel Je bent wat je doet afval en ik zou mijn hele dag doorbrengen met wat ik niet leuk zou vinden aan mezelf. Ik zou nadenken over al dan niet genoeg geld om uit eten te gaan of of ik dit of dat zou kopen.

Na verloop van tijd besefte ik dat het niet zo erg was wat ik deed die me ongelukkig maakte, het was wat ik niet deed. Mijn leven was allesbehalve blij. In feite was het meer op de hel. Ik besefte echter niet wat ik verkeerd deed, ik dacht alleen dat omdat ik nog steeds in een staat van mild geluk woonde, dat het mogelijk moet zijn om gelukkig te zijn.

Dus bracht ik jaren door om erachter te komen wat te doen om gelukkig te zijn. Ik heb geprobeerd artikelen te lezen, ik probeerde na te denken over wat ik niet leuk vond aan mezelf, en ik zou zelfs zo ver gaan als om te proberen en een lijst te maken van alle dingen die ik over mezelf haat. Ik denk dat ik daar een paar veranderingen moeten hebben gemaakt, maar ik kan me nooit herinneren dat er alles aan de hand was. Het was niet totdat ik een volwassene was die ik me realiseerde dat ik mijn denkwijze moest veranderen als ik ooit weer gelukkig moest zijn. Dat is toen ik op mijn missie ging om de antwoorden te vinden op wat te doen om gelukkig te zijn. Ik wist dat ik van slechte gewoonten moest ontdoen die mijn leven al jaren bestuurt.

Ik weet dat voor sommige mensen die gemakkelijker zullen zijn dan gedaan, maar zodra je je mindset begint te veranderen, wordt het heel gemakkelijk. Dus besloot ik actie te ondernemen en van mijn slechte gewoonten af te komen en besloot dat dingen zouden veranderen. Niet alleen ging ik van mijn slechte gewoonten af, ik zou ook mijn houding ten opzichte van de dingen veranderen waar ik plezier in had.

In het begin klinkt dit misschien een beetje te simplistisch een benadering om je leven te veranderen. Je hoeft echter niet te proberen jezelf te overtuigen dat je blij zult zijn met wat je ook doet. Het is niet genoeg om gewoon te proberen en gelukkig te zijn, je moet jezelf ervan overtuigen dat je je leven echt kunt veranderen en het kunt laten werken. Je zult moeten beslissen om het leven ten volle te leven.

Nu, voor de meeste mensen is het een beetje ingewikkelder dan alleen maar zeggen dat ze gelukkig willen zijn. Je moet erachter komen wat dingen zijn die je echt leuk vindt om tijd te doen en te vinden om die dingen te doen. Nu, als u deze dingen regelmatig doet, dan zou u het veel gemakkelijker moeten vinden om in de juiste gemoedstoestand te komen om gelukkige gedachten te denken. De reden dat mensen problemen hebben om in de juiste gemoedstoestand te komen, is meestal omdat ze zich bevinden door hun negatieve denken.

Nu, als je vastzit door negatief denken, dan kun je niet in de juiste gemoedstoestand komen en gelukkige dingen denken. Je moet jezelf ervan overtuigen dat je kunt doen wat je wilt. Je kunt negatieve gedachten niet verlammen dat je je probeert gelukkig te zijn. In plaats daarvan moet je actie ondernemen en jezelf in de juiste gemoedstoestand brengen.